18-19.06.2021Warszawa

Letni kurs menadżerski dla branży rolno-spożywczej

Działasz w branży rolno-spożywczej? Chcesz poszerzyć swoją wiedzę?
Poznać aktualne trendy w produkcji żywności? Nawiązać nowe kontakty?
A może właśnie rozpoczynasz przygodę z tą branżą i chciałbyś lepiej zrozumieć funkcjonowanie tego sektora? Jak odnaleźć się w gąszczu dzisiejszych narzędzi marketingu i PR?

Formuła kursu

Dwudniowy zjazd
Bloki wykładowe
Warsztaty grupowe
Sesja networkingowa
Nagrania z wykładów
wirtualna teczka materiałów

Program kursu

1. Jak pandemia wpłynęła na rynek spożywczy?

  • jak się zmieniło spożycie głównych kategorii spożywczych?
  • czy polski eksport wzrósł czy stracił?
  • aktualne trendy spożywcze
  • czy i jak drożeje żywność?

7 aspektów ważnych dla inwestora. Jak pozyskać partnera i jak przygotować się do akwizycji?

  • na co patrzą inwestorzy?
  • czego szuka inwestor, a czego firma?
  • jak wygrać win-win?

3. Strategia w firmie rodzinnej. Transformacja. Sukcesja. Wzrost.

  • Jak w dekadę zwiększyć kilkakrotnie wartość firmy?
  • Jak przekuć biznes rodziny w nowoczesną firmę?
  • Jak otworzyć się nowych managerów spoza środowiska rodzinnego?
  • Jak budować swój wzrost poprzez międzynarodowych klientów?

4. Rynek pracownika, employer branding i rola opinii.

  • Zobaczyć pracodawcę przez „dziurkę od klucza”
  • Jak budować stabilnych zespołów pracowników?
  • Czym jest dziś employer branding i dlaczego jest tak istotny?
  • Czy opinie o biznesie kształtują także wybory przyszłych pracowników, kontrahentów i partnerów?
  1. 5. Współpraca z mediami. Jak opowiadać o firmie, produktach i wyzwaniach rynku?
  2. 6. Zielony ład w praktyce: co dziś może zrobić każda firma i każde gospodarstwo w Polsce?
  3. 7. Firma w Linkedin: case studies firm rolno-spożywczych
  4. 8. CSR w firmie rolno-spożywczej: od filantropii po zmiany modelu zrównoważonego rozwoju i ESG
  5. 9. Na czym polega skuteczny eksport i handel międzynarodowy. Co łączy kulturę kraju z biznesem? Mierz siły na zamiary…
  6. 10. Fotografia w biznesie. Dlaczego wygrywamy obrazem?
  7. 11. Spotkanie z fotografem i zdjęcie biznesowe.

Co zyskujesz?

  • wiedzę - od doświadczonych ekspertów z wieloletnim stażem w branży rolno-spożywczej
  • praktykę - warsztaty z naszymi ekspertami, dzięki nim zdobywasz szerokie umiejętności, co znacznie wpływa na efektywność procesu podnoszenia kwalifikacji
  • pracę z uczestnikami i ekspertami z wielu firm oraz specjalizacji
  • dostęp do sieci networkingowej (offline i online)
  • lepszą zwinność biznesową - oszczędność czasu na edukację
  • inwestycję w elementy employer brandingu
  • nowe kompetencje i relacje
  • certyfikat ukończenia kursu
  • udział w prywatnej grupie wymiany wiedzy moderowanej przez Food Brokers (Newsletter +)

Partnerzy kursu


Program kursu


Formularz zapisu

Masz pytanie, pomysł, uwagi?

Napisz do nas!

Jeśli jednak preferujesz rozmowę,
zadzwoń do nas!

+48 663 752 694

Copyright © 2021. All rights reserved.

twitter linkedin