„Zostałem mentorem w programie Challenge Lab 2021 z kilku powodów. Interesuje mnie romans świata nauki, biznesu i oczekiwań konsumentów żywności. Wierzę także w pracę interdyscyplinarnych zespołów. Żywność jest nie tylko kwestią żywienia. To zjawisko, które jest i będzie w TOP 5 najważniejszych wyzwań cywilizacji. Od 2015 roku jestem branży spożywczej, szczególnie w kategorii mięsa, owoców morza i dań gotowych. Chcę się dzielić wiedzą. Posiadam także warsztat service design i metodologię design managera, co jest podstawą w projektowaniu żywności przyszłości.
Na ile się sprawdzę – o to trzeba pytać ponad 50 uczestników programu Europejskiego Instytutu Technologii” – powiedział Łukasz Zając, współzałożyciel Food Brokers.
O Challenge Lab 2021
Wydarzenie organizowane przez Europejski Instytut Technologii to maraton projektowania innowacji, którego celem jest opracowanie koncepcji na innowacyjne produkty i rozwiązania technologiczne w branży spożywczej oraz FMCG. Całość realizowana jest w formie Design Sprintu trwającego od 4 do 20 listopada 2021 r., w trakcie którego zespoły projektowe biorą udział w sesjach warsztatowych oraz spotkaniach projektowych moderowanych przez ekspertów z zakresu Design thinking oraz Service design, a całość kończą prezentacjami inwestorskimi swoich rozwiązań.
Więcej dowiesz się na stronie organizatorów: https://jedzenieprzyszlosci.pl