< 1 min

Projektowanie żywności podczas Challenge Lab 2021

„Zostałem mentorem w programie Challenge Lab 2021 z kilku powodów. Interesuje mnie romans świata nauki, biznesu i oczekiwań konsumentów żywności. Wierzę także w pracę interdyscyplinarnych zespołów. Żywność jest nie tylko kwestią żywienia. To zjawisko, które jest i będzie w TOP 5 najważniejszych wyzwań cywilizacji. Od 2015 roku jestem branży spożywczej, szczególnie w kategorii mięsa, owoców morza i dań gotowych. Chcę się dzielić wiedzą. Posiadam także warsztat service design i metodologię design managera, co jest podstawą w projektowaniu żywności przyszłości. 

Na ile się sprawdzę – o to trzeba pytać ponad 50 uczestników programu Europejskiego Instytutu Technologii” – powiedział Łukasz Zając, współzałożyciel Food Brokers.

O Challenge Lab 2021

Wydarzenie organizowane przez Europejski Instytut Technologii to maraton projektowania innowacji, którego celem jest opracowanie koncepcji na innowacyjne produkty i rozwiązania technologiczne w branży spożywczej oraz FMCG. Całość realizowana jest w formie Design Sprintu trwającego od 4 do 20 listopada 2021 r., w trakcie którego zespoły projektowe biorą udział w sesjach warsztatowych oraz spotkaniach projektowych moderowanych przez ekspertów z zakresu Design thinking oraz Service design, a całość kończą prezentacjami inwestorskimi swoich rozwiązań.

Więcej dowiesz się na stronie organizatorów: https://jedzenieprzyszlosci.pl

Kto za tym stoi?

Marcin Niewęgłowski

Marcin Niewęgłowski

Posiada 15-letnie doświadczenie z pogranicza public relations, social media oraz content marketingu. Współpracował z takimi firmami jak Cedrob, SuperDrob. Pasjonat digital marketingu oraz pasjonat nowych technologii.

Łukasz Zając

Łukasz Zając

Ekspert ds. komunikacji biznesowej rozumiejący sektor spożywczy. Socjolog. Od 6 lat związany z branżą mięsną oraz owoców morza (od 2019). Autor książki „Po co jest PR?”. Twórca Food Tweetup-u. Członek Polskiego Stowarzyszenia Public Relations i Trend House. Wspiera marki i instytucje poprzez agencję Zając PR.

Zapisz się do newslettera

Raz w miesiącu dostarczamy zestaw konkretnych rozwiązań dla wybranego obszaru (logistyka, HORECA, produkcja).

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach wysyłki newslettera. Administratorem danych osobowych będzie firma „Digital Now Marcin Niewęgłowski” NIP 852-23-74-376. Mam prawo żądania dostępu do swoich danych oraz do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Pamiętaj, w każdej chwili możesz cofnąć swoją zgodę.

Czytają nas przestawiciele takich firm jak: Credit Agricole, Santander, Foodtech, Bayer, PKO BP.

Masz pytanie, pomysł, uwagi?

Napisz do nas!

Jeśli jednak preferujesz rozmowę,
zadzwoń do nas!

+48 603 120 000

Copyright © 2021. All rights reserved.

twitter linkedin