Wydarzenia branżowe: agro-spożywcze
Gdzie bywać, aby rozumieć naszą branżę? Jakie wydarzenia są cenne?
Gdzie bywać, aby rozumieć naszą branżę? Jakie wydarzenia są cenne?
Mój komentarz do artykułu dotyczącego afer mięsnych.
Ostatnio komentowałem ten temat dla dziennika, poniżej przedstawiam kilka myśli. Łukasz Zając, współtwórca Food Brokers.
Bardzo interesujące miejsce na mapie wydarzeń rolno-spożywczych. Na miejscu spotkasz wielu hodowców i przetwórców wołowiny.
Dzięki uprzejmości Iwony Dyby, szefowej Farmer.pl, studenci dziennikarstwa przyrodniczego z Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie mogli poznać realia pracy w nowoczesnych mediach branżowych.
Do Food Brokers zgłosił się jeden z polskich inwestorów, który chciałby wejść w rozwój rodzimego rozwiązania, polegające na laboratoryjnej produkcji mięsa (labmeat). Naszym celem było przygotowanie gruntu pod zainicjowanie pierwszych działań biznesowych w zakresie komercjalizacji projektu naukowego.
Kurs jest szansą dla młodych managerów oraz dla dojrzałej kadry na zdobycie szerokiego spojrzenia na kwestie rolno-spożywcze. Dosyć często patrzymy na wyzwania i zadania tylko jako dział/obszar, jednak handel i nowoczesna produkcja żywności wymaga wielopoziomowego patrzenia na biznes. Na kurs będą składały się praktyczne zarówno warsztaty grupowe, jak i sesje networkingowe. Dużym jego atutem będą […]
W dyskusjach i publikacjach o branży rolno-spożywczej napotykamy codziennie na nowe liczby, statystyki, udziały procentowe, prognozy rynku. Nierzadko są pokazywane bez szerszej perspektywy.
Jak to czytać? Gdzie weryfikować? Jak nie pozwalać na tworzenie i pisanie fake newsów?
Polecamy autorski poradnik Łukasz Zająca
„Zostałem mentorem w programie Challenge Lab 2021 z kilku powodów. Interesuje mnie romans świata nauki, biznesu i oczekiwań konsumentów żywności. Wierzę także w pracę interdyscyplinarnych zespołów. Żywność jest nie tylko kwestią żywienia. To zjawisko, które jest i będzie w TOP 5 najważniejszych wyzwań cywilizacji. Od 2015 roku jestem branży spożywczej, szczególnie w kategorii mięsa, owoców […]
Food Compass to owoc 3-letnich badań naukowców z Friedman School of Nutrition Science and Policy, który działa w ramach Tufts University. Jest to nowe rozwiązania, którego celem jest jak najbardziej rzetelne przedstawienie zestawu produktów żywnościowych, które są najbardziej zdrowe dla człowieka. Im więcej dany produkt uzyskał punktów w tym zestawieniu, tym jest on bardziej zdrowy […]
Dziś dziennikarze stają przed zadaniem opisu ekosystemu człowieka w obliczu zmian klimatycznych, mądrego gospodarowania zasobami, nowych stylów życia i potrzeb zrównoważonych wyborów.
Jeśli jednak preferujesz rozmowę,
zadzwoń do nas!
Copyright © 2022. All rights reserved.